torsdag 13 september 2012


JOOGA –JA TANSSIPYHIINVAELLUSMATKA  MONTSERRATIN LUOSTARIIN ESPANJAAN 3-10.5.2013

 

Montserrat on vuori Barcelonan maakunnassa, Kataloniassa. Vuori sijaitsee noin 20 kilometriä Barcelonan kaupungista luoteeseen.

Vuori on tunnettu erityisesti siellä sijaitsevasta, vuonna 1025 perustetusta benediktiiniläisluostarista (Santa Maria de Montserrat), joka on omistettu Katalonian hiippakunnan suojeluspyhimykselle, Montserratin neitsyelle (La Verge de Montserrat, tunnetaan yleisesti myös nimellä La Moreneta). Luostari on edelleen toiminnassa ja se majoittaa noin 80 munkkia. Montserratin luostarissa on erityinen huone, jossa pyhiinvaeltajien neitsyelle tuomat lahjat ovat nähtävillä. Lahjat tuodaan yleensä kiitoksen osoitukseksi esimerkiksi sairaudesta toipumisesta, lapsen syntymästä tai muista merkkitapahtumista.

Kataloniassa on perinteisenä tapana pyytää Montserratin neitsyeltä apua oman tai läheisen sairauden hetkenä (tai muuna elämän kriisihetkenä tai merkkitapahtumien edellä), ja luvata tehdä pyhiinvaellusmatka Montserratin vuorelle, jos toive toteutuu. Moni myös toteuttaa lupauksensa. Montserrat onkin siis suosittu turisti- ja pyhiinvaelluskohde, jossa vierailee vuosittain yli miljoona turistia ja pyhiinvaeltajaa.

Luostari on kuuluisa myös Marialiturgioihin liittyvistä tansseistaan 1300-luvulta. Pyhiinvaeltajat kokoontuvat aukiolle tänäkin päivänä tämän merkiksi. Montserratissa on aina tanssittu, sisällä ja ulkona. Tällä matkalla yhdistämme joogaharjoituksen, tanssin ja patikoinnin luostarin huikaisevissa maisemissa.

ALOITAMME  PÄIVÄT  JOOGALLA.TEEMME  HARJOITUKSET 

 ULKONA VUOREN RINTEELLÄ,VAHVA  MAA  ALLAMME  JA TAIVAS  YLLÄMME.HARJOITUKSET  SOVELTUVAT  KAIKEN  TASOISILLE  JOOGAAJILLE.OMA JOOGAMATTO MUKAAN.

 KESKIPÄIVÄLLÄ ON AIKAA PATIKOINTIIN MONTSERRATIN HUIKASEVISSA MAISEMISSA. ILTAPÄIVÄLLÄ TURISTIEN LÄHDETTYÄ KOKOONNUMME PYHIIN TANSSEIHIN LUOSTARIN AUKIOLLE.

LUOSTARIN MESSUT JA HETKIPALVELUKSET OVAT KUULUISIA KORKEATASOISESTA KUOROLAULUSTAAN.

 

Puolihoito,matkat, ohjelma perillä 1500e
INFO JA LISÄTIEDOT::

jooganopettaja  SJL  Johanna  Jokinen   

 +358405271897 /  info@goyoga.fi   

 
Pyhien tanssien ohjaaja, pappi Sanna Bäckvall


 

Ekumeeniset Karmeliitat, Hannele Kivinen de Fau


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar